- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 45
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Klasické italské rizoto bývá díky máslu a tučnému sýru kalorickou bombou. Můžete si ale připravit jeho odlehčenou, a přesto vynikající variantu, a to tak, že do rizota přidáte dostatečné množství zeleniny (v tomto případě květáku) a pro doplnění bílkovin a zjemnění rizota na závěr vmícháte cottage.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cibule šalotka | 75 | 
| Hovězí vývar (čistý) | 800 | 
| Květák | 500 | 
| Olej řepkový | 10 | 
| Parmezán 32% | 45 | 
| Rýže kulatozrnná (v suchém stavu) | 320 | 
| Sůl | 4 | 
| Víno bílé suché | 200 | 
| Meggle Cottage Cheese přírodní | 180 | 
Dochucovadla:
šafrán
Energetická hodnota celkem: 8758 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 78, 
                                                        Tuky (g): 49, 
                                                        Sacharidy (g): 326,
                                                        SAFA (g): 26,
                                                        Cukry (g): 23,
                                                        Vláknina (g): 18,
                                                        Sůl (g): 15
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2190 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 81.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 3.8
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






